Glitrende Kroatia

 
 
 
Omvendt historie: Petra Calic snudde den vanlige Kroatiahistorien på hodet før hun satte foten ned og bestemte seg for å ta med norske reisende til hjemlandet.
-Jeg ble kjent med et norsk forfatterpar i Dubrovnik. Jeg jobbet på et hotell i Dubrovnik og de spurte meg om hjelp til å drive research. Selvfølgelig sa jeg ja! Siden ble vi godt kjent, og til slutt inviterte de meg til Norge og Trondheim der jeg bodde en stund før jeg flyttet til Oslo. Jeg har gjort det motsatte av nordmenn som drar på ferie og faller for Kroatia – jeg har nemlig falt for Norge!
 
Reddet av koronakrisen
 
Våren 2020 ble faktisk redningen for den store drømmen til Petra. I et usikkert arbeidsmarked tok hun sjansen, sluttet i jobben, bet tennene sammen og startet opp selskapet Glitrende Kroatia
-Jeg elsker å reise, og hjemlandet mitt er jo Kroatia! forteller Petra entusiastisk. Den kombinasjonen er uslåelig, og jeg brenner etter å ta med opplevelseshungrige nordmenn for å vise dem de vakre perlene vi har å by på.
Satser motsatt
 
Ikke bare har har Petra en omvendt historie i forhold til sine reisende. Hun ønsker også å satse litt utradisjonelt i forhold til andre aktører. – Mange sender gjestene sine til kjente steder og store hoteller, men jeg vil gjøre det motsatte. Siden jeg er oppvokst i Dubrovnikområdet, er det lett for å meg å plukke ut de ekte, uoppdagede småperlene og dra dit sammen med gjestene mine. Da får de komme tettere på gjennom hele opplevelsen; natur, folk, mat og alt det som kroatiareisende setter så stor pris på.
-På den måten kan jeg gi gjestene mine en ordentlig luksusopplevelse der jeg som reiseleder er med alle stegene på reisen. Luksus handler ikke nødvendigvis om pris, men om at opplevelsen føles som ekte og unik. Det tilbyr jeg!
Glitrende Kroatia markedsfører destinasjoner som Vis og Lastovo, og lover mange spennende destinasjoner i tiden fremover.
Som oppvokst i Dubrovnikområdet er det nærliggende å tro at det er hennes favorittregion.
-Nei, faktisk ikke! ler Petra. For all del, jeg er veldig glad i Dubrovnikregionen, men min favoritt er faktisk Istria. Maten, folket og naturen er helt fantastisk. Jeg jobber med flere spennende og innholdsrike turalternativer for norske gjester, så det er bare å følge med!
2021 har begynt for lengst
 
Glitrende Kroatia har allerede begynt markedsføringen av sesongen 2021. Facebook og Instagram er oppe og ruller, og i begynnelsen av november skal nettsiden være klar.
Til tross for utfordringene vi nå ser med COVID-19, har Petra – i likhet med svært mange andre i reiselivet – stor tro på neste sesong. – Nå har vi lært mye om smittevern og beskyttelse, og vi er flinke til å holde avstand. Kombinert med gode retningslinjer tror jeg vi kommer til å se et aktivt, men annerledes reiseliv fremover. Da må vi bare tilpasse oss og satse for fullt!

Del artikkelen på facebook:

Share on facebook
Facebook

Relaterte artikler

Zagreb

Zagreb er en flott by, sommer som vinter, og en perfekt destinasjon for en langweekend

Les mer

Brac

Med sine 396 kvadratkilometer er Brač den største øyen i Dalmatia, og den tredje største

Les mer

Hvar

Øya Hvar ligger midt i Dalmatia, som en langt og smalt bindeledd mellom fastlandet, øyene

Les mer